Zonvakantie Kreta

Een heerlijke vakantie op het zonnige Kreta

Kreta is een heerlijke bestemming voor een zonvakantie. Behalve de vaste ingrediënten voor een zonvakantie; zon, zee en strand, heeft het Griekse eiland nog veel meer te bieden. Zo kun je er ronduit fantastische wandelingen maken, de hele nacht doorfeesten in het bruisende uitgaansleven, historische bezienswaardigheden uit de Griekse en Romeinse oudheid bezichtigen en natuurlijk heerlijk eten.

Strand

Zonvakantie Kreta

Het belangrijkste voor een geslaagde zonvakantie is natuurlijk het strand. Kreta heeft een ongelooflijk lange kustlijn en met allerlei soorten stranden; van de populaire stranden aan de toeristische noordkust met alle voorzieningen binnen handbereik, tot romantische afgelegen baaitjes aan de zuidkust. Drukke stranden, rustige stranden, kindvriendelijke stranden en naturistenstranden; Kreta heeft het allemaal. Zoals gezegd is vooral de noordkust erg in trek bij de zonaanbidders. Kilometers lange witte stranden, accommodatie van appartementjes en kamers tot aan luxe hotels en resorts, restaurants met alle soorten keukens (zelfs Nederlandse!) en natuurlijk veel nachtclubs, discotheken en cafés.

Bekijk nu de beste Kreta vakantie aanbiedingen

Je kunt je zonvakantie Kreta dan ook precies zo krijgen als je het hebben wilt; natuurlijk kun je twee weken lekker op het strand liggen en als de zon onder gaat het nachtleven induiken. Maar je kunt ook aan allerlei spannende activiteiten deelnemen. Een jeepsafari, parasailen, bungee jumpen, duiken en natuurlijk op excursie gaan om de eeuwenoude ruïnes van Knossos te bekijken. Ook de verschillende dorpen en badplaatsen zijn leuk om te bezoeken. Maak een boottrip naar het nabij gelegen eilandje waar de leprapatiënten naartoe werden afgevoerd en waar je de oude Venetiaanse Fortezza kan bezoeken. Of wat dacht je van een uitdagende wandeltocht van 18 kilometer door de Samariakloof?
Strand kretaWinkelen

Shoppen is voor velen een grote hobby en ook tijdens de vakantie. Om te winkelen kun je goed terecht in de grotere plaatsen zoals Heraklion, Agios Nikolaos en Rethymnon. Je vindt er diverse leuke winkels en boetiekjes en kan er goed terecht voor een souvenir voor de familie thuis!

Een zonvakantie Kreta is dus de ideale manier om er eens even helemaal tussenuit te gaan en lekker bij te komen!