Rondreis Kreta

Mis niks tijdens een rondreis KretaRondreis Kreta

Kreta is een zeer populaire vakantiebestemming. Het eiland heeft dan ook bijzonder veel te bieden. Behalve mooie stranden en een bruisend uitgaansleven, dat vooral op de jongeren veel aantrekkingskracht heeft, zie je op Kreta een prachtige, zeer gevarieerde natuur en vele historische bezienswaardigheden. De talloze verlaten baaitjes zijn heerlijk om te vertoeven en geven je het gevoel dat je je op een onbewoond eiland bevindt en in de kleine vissers- en bergdorpjes waan je je in het Kreta van lang geleden; de tijd lijkt er te hebben stil gestaan.

Bekijk nu de beste Kreta vakantie aanbiedingen

Verken het eiland met een rondreis Kreta

Een leuke manier om Kreta te verkennen is door een rondreis over het eiland te maken. Zo kun je zowel een paar daagjes aan het strand doorbrengen, als het binnenland verkennen en de belangrijkste bezienswaardigheden bezichtigen. Je kunt kiezen voor een georganiseerde rondreis Kreta, waarbij de route bepaald is en alle overnachtingen al zijn vastgelegd. Dat heeft veel voordelen want je hoeft dan zelf niets meer te regelen, wat natuurlijk erg prettig is tijdens een vakantie.

Als je zelf meer invloed wilt uitoefenen over wat je tijdens je georganiseerde reis wilt doen, kun je kiezen voor een rondreis die is opgebouwd uit zogenaamde ‘bouwstenen’. Zeker als je al vaker op Kreta geweest bent, is dat een praktische optie. Dan hoef je niet voor de zoveelste keer naar Knossos om de ruïnes van het paleis van Minos te aan bekijken.
Wil je complete vrijheid tijdens je vakantie, dan kun je kiezen voor een individuele rondreis van een reisorganisatie of het eiland gewoon zelf op eigen rondreishoutje verkennen. Dan is het wel handig om een auto te huren zodat je je gemakkelijk kunt verplaatsen. Een fly-drive reis is dan veelal een voordelige optie. Houd er daarbij wel rekening mee dat Kreta behoorlijk groot is en de infrastructuur minder goed is dan bij ons. Ook het bergachtige karakter van het binnenland zorgt ervoor dat je je een stuk langzamer zult verplaatsen dan je gewend bent en het is dan ook verstandig om vooraf al je route te bepalen.