Bezienswaardigheden

Kreta is natuurlijk een droombestemming voor zon- en strandliefhebbers, maar daarnaast heeft het Griekse eiland nog veel meer te bieden. De eeuwenoude geschiedenis, de prachtige natuur maken van Kreta een fantastisch eiland om uitgebreid te verkennen. We hebben hier de belangrijkste bezienswaardigheden op Kreta voor je op een rijtje gezet.

Knossos

Eeuwen geleden was Knossos de hoofdstad van Kreta en het machtscentrum van Koning Minos. De opgravingen van het oude paleis en de stad erom heen zijn prachtig om te zien. Vaak wordt een excursie aan dit bolwerk gecombineerd met een bezoek aan het archeologische museum in Heraklion, waardoor je een goed beeld krijgt van het verloop van de geschiedenis.

Spinalonga

Spinalonga heette vroeger Kalidonia. Op dit eilandje werden de leprapatiënten in quarantaine gehouden. Een rondleiding over het eiland laat je zien hoe het was voor de leprozen en hoe ze probeerden te overleven, verder bezoek je ook de restanten van een oud Venetiaans fort.

De Samariakloof

In het bergachtige gebied op Kreta zijn veel kloven, maar de Samariakloof is de grootste en bekendste. Maak een 18 kilometer lange wandeltocht van ongeveer 4 à 6 uur door deze indrukwekkende en mooie kloof. De route begint bij het kustplaatsje Agai Roumeli en de kloof is op een gegeven moment zo’n 1250 meter diep. Tijdens je tocht kom je langs het smalste deel van de kloof; de ijzeren poort, en wordt je aan alle kanten omringd door imposante rotswanden. Een indrukwekkende ervaring!

Chania

In het badplaatsje Chania kun je heerlijk winkelen, architectuur bekijken en gewoon slenteren en sfeerproeven. In de oude binnenstad voel je de sfeer van het Venetiaanse verleden; talloze smalle straatjes met fraaie Venetiaanse huizen en in de Venetiaanse haven wandel je over de gezellige havenpromenade en kun je genieten van een heerlijke maaltijd in één van de talloze goede en sfeervolle restaurants. Daarnaast zijn er diverse boetiekjes en winkeltjes waar lokale producten worden verkocht. Een bezoek aan de vis- en fruitmarkt, de Dimotiki Agorá, is ook een onvergetelijke ervaring.

Overige bezienswaardigheden

Verder zijn ook de palmbossen van Vai, de grot van Zeus op de Lasithihoogvlakte en het Arkadi klooster een bezoek zeker waard. Van heel andere orde is het Starbeach waterpark in Chersonissos. Behalve glijbanen en activiteiten zoals waterskiën, bungee jumpen, parasailen en jetskiën, staat het waterpark vooral bekend om de schuimparty`s en feesten! Kortom; oh oh Cherso!