Chersonissos

Een van de populairste badplaatsenCherso

Ooit was Chersonissos een klein vissersdorpje, maar vandaag de dag is het uitgegroeid tot één van de bekendste en populairste badplaatsen in Europa. Kreta staat onder andere bekend om het bruisende nachtleven en we kunnen wel zeggen dat Chersonissos daar de drijvende spil van vormt. Duizenden jongeren gaan elk jaar naar de Griekse badplaats om te genieten van zon, zee en strand, maar vooral ook om te feesten in vele discotheken, bars en cafés.

Chersonissos strand

chersoooOp ongeveer 25 kilometer van de hoofdstad Heraklion ligt de badplaats Chersonissos. Je vindt er een lang, uitgestrekt mooi wit zandstrand, dat is aangelegd omdat er van oorsprong geen strand was. De stranden zijn er voorzien van alles wat je nodig hebt; strandtentjes, ligbedden en voorzieningen voor watersport. Ga je het water in, dan is het slim om waterschoentjes te dragen, of anders goed op te letten. Soms liggen er scherpe rotsen op de bodem en er wil ook nog wel eens een zee-egel op de bodem liggen.

Bekijk nu de beste Kreta vakantie aanbiedingen

Accommodatie is er in Chersonissos in allerlei soorten en prijsklassen. Elk jaar komen er weer heel veel jongeren naar de badplaats, dus ook hotelkamers en appartementjes in lagere prijsklassen zijn volop aanwezig. Ook qua winkels, supermarkten en pinautomaten is Chersonissos van alle gemakken voorzien.

Starbeach

Aan de rand van Chersonissos ligt het Starbeach waterpark. Het park ligt direct aan de zee en is een walhalla voor de waterliefhebbers. Er zijn zwembaden, waterglijbanen, strand en muziek en daarnaast zijn er voorziening voor de waaghalzen die graag wat uitdagendere dingen doen zoals bungee jumpen, parasailen en jetskiën. Maar de belangrijkste reden om naar Starbeach te gaan is vanwege de vele feesten met open air dance.
Restaurants Chersonissos

Chersonissos

De Griekse keuken is wereldberoemd en in Chersonissos zijn er verschillende restaurants waar je dat kunt proeven. Er is een goed aanbod aan verschillende soorten restaurants; van eetgelegenheden voor een snelle snack tot sfeervolle restaurants waar je uitgebreid kunt tafelen. Voor de authentieke Griekse gerechten kun je naar Taverne Veranda, voor Tapas ga je naar Just Arby en blijf je liever bij de Hollandse pot dan kun je terecht bij Leidseplein Kreta.