Wandelen op Kreta

Gevarieerde wandelomgevingWandelen Kreta

Voor wandelaars heeft Kreta echt alles te bieden; lekker weer, een prachtige gevarieerde natuur, pittoreske dorpjes en veel culturele en historische bezienswaardigheden. Het berggebied omvat een aantal imposante kloven die een ware uitdaging vormen om doorheen te wandelen, maar ook de uitgestrekteolijfboomgaarden en de talrijke en kleurige bloemen vormen een prachtige wandelomgeving.

Soorten wandelingen

Juist door deze gevarieerdheid heb je de keuze uit vele soorten wandeltochten; van dagwandelingen waarbij je de restanten uit de Minoïsche en Romeinse tijd kunt bewonderen, tot kilometers lange trektochten door een imposante kloof dwars door de bergen. Je kunt kiezen voor een georganiseerde wandelvakantie waarbij de route uitgestippeld en de accommodatie geregeld is, maar je kunt ook wandelgidsen aanschaffen en op eigen houtje dit prachtige Griekse eiland verkennen.

Bekijk nu de beste Kreta vakantie aanbiedingen

Georganiseerde wandelvakanties

Wandelen op Kreta

Een georganiseerde wandelvakantie heeft als voordeel dat alles voor je geregeld is; de reis, de routes, overnachtingen en maaltijden. Eigenlijk hoef je zelf helemaal nergens meer aan te denken en dat is wel zo prettig. Je hebt daarbij de keuze uit een individuele reis of een groepsreis, beide reisvormen hebben zo hun eigen voordelen. Bij een groepsreis heb je het gezelschap van anderen, maar ben je wel gebonden aan bepaalde rusttijden, wandeltempo e.d. Bij een individuele reis kun je dit soort zaken helemaal zelf bepalen. Er zijn diverse reisorganisaties waarbij je wandelvakanties kunt boeken. Bij SNP reizen kun je een wandelvakantie boeken waarbij de nadruk vooral op de mooie natuur ligt, terwijl bij andere organisaties ook veel historische bezienswaardigheden aangedaan worden. Ook bij The Happy Walker en Zorbas kun je verschillende soorten wandelvakanties boeken, verder heb je ook nog Kage Travel voor wandelvakanties vanuit Mirtos in zuidoost Kreta, Strata Tours voor wandelingen in West Kreta. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden.
Wat voor reisorganisatie en vakantievorm je ook kiest; wandelen op Kreta is een onvergetelijke ervaring!