Vakantiehuis Kreta

Kreta is een fantastisch eiland om te genieten van een vakantie vol zon, strand, cultuur en actie. Natuurlijk kun je dat doen door een pakketreis te boeken en te verblijven in één van de toeristische centra in een hotel of resort. Maar als je meer gesteld bent op rust en privacy is een vakantiehuis Kreta meer iets voor jou.

Duur?Vakantiehuis op Kreta

Vaak denkt men dat het huren van een vakantiewoning duur is. Toch kan het best zijn, zeker als je met een grotere groep bent, dat een vakantiehuis goedkoper uitpakt dan een hotel. Bovendien kun je er je eigen maaltijden samenstellen waardoor je ook kunt besparen. Voor een comfortabel vakantiehuis voor 6 personen betaal je tijdens het hoogseizoen al snel 1500 euro. Voor een vakantie van 2 weken ben je dus ongeveer 500 euro per persoon aan accommodatie kwijt. Als je dat vergelijkt met een georganiseerde vakantie is er nauwelijks verschil. Uiteraard met uitzondering van super goedkope last minute aanbiedingen.

Bekijk nu de beste Kreta vakantie aanbiedingen

Locatie

Privé vakantiewoningen liggen veelal compleet afgezonderd of aan de rand van een dorp, daardoor heb je veel meer rust, ruimte en privacy. Zoek een villa of huisje met een mooie ligging zodat je uitzicht hebt op de zee of de bergen. Vooral aan de zuidkust heb je grote kans een vakantiehuis op een zeer mooie locatie te vinden. De huren zijn dan vaak wat lager dan huisjes die dichter bij een dorpskern of winkels liggen. Huur dan wel een auto om je te verplaatsen op het eiland.
Vakantiehuis Kreta

Let bij het huren van een vakantiehuis Kreta op de volgende punten:

  • Is de eindschoonmaak bij de prijs inbegrepen?
  • Zijn de energiekosten bij de prijs inbegrepen?
  • Hoe is de ligging/bereikbaarheid van het vakantiehuis?
  • Is er airconditioning, zwembad (verwarmd of niet?), linnengoed e.d.?
  • Privacy; is het een gekoppelde of vrijstaande woning, is het zwembad privé of moet je het delen met andere toeristen?

Huisje huren; waar boeken?

Je kunt een vakantiehuis Kreta huren via een grote reisorganisatie, deze bieden vaak pakketreizen met garanties. Daarnaast kun je ook een specialist in vakantiewoningen benaderen, rechtstreeks van een eigenaar huren of een website gebruiken waarmee je een woning kunt zoeken en boeken.