Stranden Kreta

Prachtige StrandenChania strand

Eén van de sterke kanten van Kreta is het feit dat je er kilometers lang, prachtig wit strand vindt. Je hebt er populaire toeristische stranden waar ook volop gefeest wordt zoals bij het beroemde Chersonissos, stranden waar het wat rustiger is en waar het wat meer geschikt is voor kinderen, en naturistenstranden. Daarnaast zijn er ook nog diverse verlaten baaitjes, waar je het rijk voor je alleen hebt. Kortom; keuze genoeg!

De noordkust van Kreta is het meest toeristisch en vooral tussen Mália en Heraklion zijn er prachtige, langgerekte baaien. Tijdens het hoogseizoen worden hier regelmatig evenementen en activiteiten georganiseerd en de stranden en bijbehorende douche- en toiletruimtes worden regelmatig schoongemaakt. Ten oosten van de Réthimnon vind je langgerekte stranden. Op de stranden ten oosten van Georgioúpolis zijn er nog niet zoveel toeristen en kun je dus van je rust genieten. Het hotelaanbod is in die omgeving nog niet zo groot. Chania daarentegen wint elk jaar aan populariteit en daardoor worden de stranden daar steeds drukker. Is rust een belangrijk punt voor je, dan zijn de stranden bij Kolimbári aan de noordwestkant van het eiland ideaal. Je vindt er zand- en kiezelstranden en ook kleinere door rotsen ingesloten baaien met prachtige stranden. Met een beetje voorstellingsvermogen kun je er je makkelijk op een onbewoond eiland wanen!

Bekijk nu de beste Kreta vakantie aanbiedingen

De zuidkust van Kreta heeft het meeste te bieden op het gebied van rust en privacy als het op stranden aankomt.

Top 8 stranden op Kreta

Om je te helpen een keuze te maken hebben we de mooiste stranden voor je geselecteerd;
malia

  • Agia Pelagia: Op ongeveer 20 km ten westen van Heraklion. Het strand ligt beschut en er zijn veel voorzieningen.
  • Lygaria: Vlak naast Agia Pelagia, maar minder ontwikkeld en dus ook minder druk en toeristisch.
  • Mononavti: Een klein maar mooi strand met iets meer wind.
  • Limanakia bij Hersonissos: Een prachtige grote baai met daarin talloze fantastische kleine baaitjes. Mooi, maar populair en dus druk.
  • Stalida
  • Malia: Vlak bij de archeologische opgraving van Malia bevindt zich een prachtig strand.
  • Elounda
  • Vaï