Naaktstranden Kreta

Egaal bruin worden

Hoewel naturisme officieel verboden is, zijn er een aantal stranden waarbij je toch helemaal uit de kleren kunt gaan zonder op de bon geslingerd te worden. Sommige van deze stranden worden dus officieus als naaktstrand aangemerkt en je kunt er dan ook lekker naadloos bruin worden! Daarnaast zijn er natuurlijk ook talloze kleine baaitjes waar je meestal het rijk voor je alleen hebt, zodat je daar ook makkelijk in je blootje kunt rondlopen. Topless zonnen kan wél bijna overal.

Komos strand

Waar zijn naaktstranden Kreta?

Ben je op zoek naar een naaktstrand op Kreta dan heb je het meeste kans langs de zuidkust van het eiland. Het is daar wat rustiger dan elders. Ook aan de noordkant van het eiland zijn er een paar, maar aan de west- en oostzijde zijn er geen mogelijkheden om naakt te zonnen. De bekendste officieuze naturistenstranden zijn het oostelijke deel van het strand van Sougia, het Komos strand bij Matala en het naaktstrand aan de westkant van Chersonissos, niet ver van hotel Creta Maris.

Bekijk nu de beste Kreta vakantie aanbiedingen

Let op

Let er wel op hoe de situatie op het strand op dat moment is. Op sommige plaatsen waar naaktlopen normaal gedoogd wordt, is dat tijdens het hoogseizoen taboe. Soms is ook de situatie veranderd ten opzicht van de voorgaande jaren; het kan bijvoorbeeld zijn dat er een strandtent of taveerne bijgekomen is en dan staat er vaak een bord dat nudisme verboden is. Tijdens de drukke maanden juli en augustus is het ook lastiger om een rustige baai te vinden, dus als je graag naar eenSfakion naturismestrand gaat, is het slim om buiten het hoogseizoen naar Kreta te gaan.
Naturisten hotel

Is naturisme voor jou echt een must, dan kun je een vakantie boeken bij het naturisten hotel Vritomartis aan de zuidkust van Kreta in de regio Sfakia. Het hotel-complex is een officieel naturistenpark met een eigen strand en zwembad.