Duiken Kreta

Bijzondere onderwaterwereld

Bij Kreta denk je eerder aan strand en eeuwenoude cultuur dan dat je het als een geschikteduiken-op-Kreta bestemming voor een duikvakantie zou bestempelen. Toch is er heel veel te zien in de wateren rond Kreta; niet alleen een mooie natuur met zeldzame flora en fauna, kleurige vissen en koralen maar ook diverse scheepswrakken uit de Tweede Wereldoorlog en amforen uit Griekse oudheid die heel indrukwekkend zijn om te zien.

Duiklokaties bij Kreta

Wil je graag gaan duiken op Kreta maar weet je niet precies waar mooie duikplekken zijn? Hier hebben we de belangrijkste duikscholen voor je op een rijtje gezet.

Bekijk nu de beste Kreta vakantie aanbiedingen

Agios Nikolaos
In het plaatsje Agios Nikolaos zitten een verschillende duikscholen. Je kunt er terecht om je duikuitrusting te huren, duikcursussen volgen, aan excursies meedoen of informatie vragen.

Chania
In Chania zit de populaire duikschool Blue Adventures Diving waar je je kunt opgeven voor diverse duikexcursies.

Plakias Plakias
In Plakias, een badplaats aan de Zuidkust van Kreta, vind je een Nederlandse duikschool: Dive Together Crete. Je kunt de theorie- en zwembadlessen bij Dive Together al in Nederland volgen, zodat je op Kreta meteen het praktijkgedeelte kunt doen.

Rethymnon
In Rethymnon vind je Kalypso Diving Center. Je kunt er meedoen aan duikexcursies, cursussen volgen en complete duikvakanties boeken.
Vaï
Vaï is een populair strand aan de oostkust van Kreta. Het kan er erg druk zijn maar het is een goede duiklocatie.

Duikvakantie op Kreta

Je ziet dus dat Kreta voldoende te bieden heeft voor een fantastische duikvakantie. Je kunt ervoor kiezen een compleet georganiseerde duikvakantie te boeken; deze zijn er in verschillende vormen en op diverse locaties. Zo kun je ervoor kiezen om te gaan snorkelen en duiken om de onderwaterwereld op je gemak en onder begeleiding te verkennen. Maar je kunt het ook serieus aanpakken en een Padi cursus volgen. Bekende organisaties zijn Dive Together Crete en Zorbas, maar uiteraard zijn er nog veel meer aanbieders.