Snorkelen Kreta

Prachtige snorkellocatie

Kreta is een zeer gevarieerde bestemming voor een perfecte zonvakantie. De natuur is prachtig, er zijn talloze historische bezienswaardigheden, allerlei gezellige badplaatsen en dorpjes, en een mooie onderwaterwereld. Hoewel je op veel plaatsen niet mag duiken en snorkelen omdat er veel historische vindplaatsen en opgravingen zijn, zijn er nog genoeg plaatsen waar het wel mag en waar het ook zeer de moeite waard is.

Snorkelen op Kreta; een onvergetelijke ervaringSnorkelen Kreta

Snorkelen is een heerlijke manier om de wereld onder water te bekijken. De wateren rondom Kreta zijn kristalhelder waardoor het zicht uitmuntend is; soms wel 30 meter of verder! Daarnaast is de watertemperatuur precies goed; tussen de 22 en 27 graden. Kortom, de ideale omstandigheden om te snorkelen.

Bekijk nu de beste Kreta vakantie aanbiedingen

Tijdens het snorkelen kun je een grote variëteit aan flora en fauna bewonderen, waarvan sommige soorten zelfs erg zeldzaam zijn. In de rotsachtige zeebodem vinden vissen en ander zeewezens een uitstekend onderkomen en daardoor zijn er zo veel verschillende soorten.

Bij welke stranden kun je goed snorkelen

Kies om te snorkelen liever een strand bij een kustlijn met een rotsachtige bodem. Bij zanderige bodems is er veel minder te zien en is er minder vis. Kies het liefst een rustige plek uit. Om deze redenen kun je bij de stranden aan de zuidkust meestal beter snorkelen dan aan de noordkust. De mooiste tijd om te snorkelen is in de ochtend of de twee uur voor zonsondergang.
snorkelen op kretaBeste reistijd voor snorkelen Kreta

De beste periode om te snorkelen op Kreta is tijdens de maanden september en oktober. Tijdens die maanden heb je veel kans om bijvoorbeeld naaldvissen te zien. Sommige zeldzame vissen komen tijdens die maanden dichter bij de kust in verband met de voortplanting en hetzelfde geldt voor de soorten die op hen jagen.
Tip; neem altijd een paar biscuits mee en verkruimel die in het water. De vissen komen als ‘bijen op de honing’ af en voor je het weet ben je omringd met talloze vissen!